Ik ben van...

Laat jouw oude stookolietank saneren

Thema
gebouwen
Organisator(s)
IOK
Contactgegevens
014 56 27 88
Aangemaakt op 26/04/2021

Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Vaak laten eigenaars na om de tank te verwijderen. Hier zijn echter grote milieurisico’s aan verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten. Het is dan ook verplicht vanuit de Vlaamse overheid om je tank binnen het jaar na buiten gebruik stelling te laten saneren. 

Daarom organiseert IOK samen met 26 gemeenten* al voor de 4e keer een tankslag (groepsaankoop voor sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks). Bij de vorige tankslagen werden in totaal al 2.761 oude stookolietanks gesaneerd! Door de combinatie met de groepsaankoop hemelwateropvang kan het zelfs mogelijk zijn om de werken te combineren, zo raak je van je oude stookolietank af en installeer je een regenwaterput met infiltratievoorzieningen in één klap.

* De gemeenten Herselt, Laakdal, Olen en Westerlo hebben een eigen actie. Woon je in deze gemeenten en heb je interesse in de tankslag? Neem dan contact op met de milieudienst van je gemeente.

Heb je interesse? 

Klik hier voor meer informatie.