×

info uit mijn gemeente

Ga voor zonnepanelen

Thema
hernieuwbare energie
Organisator(s)
Campina Energie
Aangemaakt op 10/03/2022

De Kempense burgercoöperatie Campina Energie organiseert Zonneregio Kempen: onafhankelijk advies op maat in combinatie met gunstige prijzen voor zonnepanelen, geïnstalleerd door lokale firma. 

Leen uit Kasterlee plaatste vorig jaar zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij via de actie.

Waarom koos je voor de combinatie van zonnepanelen en thuisbatterij?

Ik wou al lang zonnepanelen, vooral vanuit de duurzaamheidsgedachte. Maar het is natuurlijk ook economisch interessant. Door de combinatie met een thuisbatterij, moeten we niet meer nadenken over wanneer we best elektriciteit verbruiken. Een wasmachine zet ik bijvoorbeeld liever overdag op dan ’s avonds.

 

Kempen2030_zonnepanelen Leen
Leen plaatste liet vorig jaar zonnepanelen op haar dak plaatsen via Zonneregio Kempen

 

Gaan jullie nu anders om met elektriciteitsverbruik? 

Ja, je hebt een app waar je kan volgen hoeveel elektriciteit je hebt opgewekt, hoeveel elektriciteit je rechtstreeks verbruikt en hoeveel je van het net haalt. Als de batterij vol zit en de zon schijnt, weten we dat we de vaatwasmachine moeten opzetten.

Was het een grote investering? 

We hebben 11.000 euro betaald voor de zonnepanelen en thuisbatterij. We kregen 1/3de van deze investering terug via subsidies. De zonnepanelen zijn normaal binnen 8 jaren terugverdiend, vanaf dan hebben we dus profijt.

Is de plaatsing vlot verlopen?

Heel vlot! Ik dacht op voorhand dat het veel werk ging zijn om alles uit te zoeken, maar die angst was onterecht. We kregen goede begeleiding, zowel van Zonneregio Kempen als van de firma die de werken heeft uitgevoerd. Binnen de 6 maanden na aanvraag, waren de zonnepanelen en thuisbatterij geplaatst én werd de subsidie uitbetaald.

 

Kempen2030_zonnepanelen Leen 2
Leen: "Door de combinatie met een thuisbatterij, hoeven we niet meer na te denken over wanneer we elektriciteit verbruiken."

 

Interesse? 

Boek vrijblijvend een afspraak via www.zonneregiokempen.be of 014 94 40 41.