Ik ben van...

Westerlo opent fietsbieb met tweedehands kinderfietsen

Thema
consumptie participatie
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
Gemeente Westerlo
Contactgegevens
Aangemaakt op 05/02/2020

Gezinnen met jonge kinderen kunnen bij de fietsbieb kinderfietsen ontlenen tegen een lage prijs. Als lid van de fietsbieb kan je een jaar lang een fiets lenen, voor kinderen tot 12 jaar. De fietsen zijn tweedehands maar wel tiptop in orde. En is je zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modell? Dan kan je de geleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar uit de fietsbieb. Een heel jaar lang! Zelfs langer, als je ook de volgende jaren fietsbieber blijft. Lid worden kost 20 euro per jaar en per fiets is er een waarborg van 20 euro.

De fietsbieb is een initiatief waarvan er ondertussen al meer dan dertig uitleenpunten zijn in de provincies Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen. 

Vrijwilligers én fietsen gezocht 

Repareer je graag fietsen of zegt het je wel iets om de Fietsbieb in jouw gemeente enkele uren per maand open te houden? Wil je de Fietsbieb mee promoten of heb je creatieve ideeën? Dan ben jij wellicht de geknipte vrijwilliger voor de Fietsbieb. De Fietsbieb is 2,5 uur per maand open.

Heb je thuis nog een kinderfietsje staan, dan kan je deze aan de Fietsbieb schenken in ruil voor een jaar gratis lidmaatschap.  Je kan jouw fiets inleveren tijdens de openingsuren. 

Fietsbieb Westerlo (Projecthuis De Dreef, Merodedreef 161), krisvandael@telenet.be, 0468 50 82 09