Ik ben van...

Vosselaar wil fietsgemeente 2020 worden

Thema
mobiliteit
Organisator(s)
gemeentebestuur Vosselaar
Aangemaakt op 10/10/2019

Het gemeentebestuur wil van Vosselaar een fietsvriendelijke gemeente maken. Fietsen is gezond, goed voor het milieu en de portemonnee. Hoe meer inwoners op de fiets springen, hoe veiliger onze gemeente zal worden. Met dit idee willen we aan de slag om samen met jullie van Vosselaar een echt fietsdorp te maken.

Op www.fietsdorp.be vind je alle info over mobiliteit in Vosselaar. Hier alvast enkele projecten in de kijker:

  • Wil jij ook dat Vosselaar Fietsgemeente 2020 wordt? Vul dan zeker de fietsenquête in en help Vosselaar aan deze prestigieuze titel en een mooie geldprijs om de fietsinfrastructuur nog te verbeteren. De verkiezing ‘Fietsgemeente’ is niet nieuw, maar wordt wel voor het eerst als echte publieksverkiezing georganiseerd. Als fietser geef je je mening over de beleving, infrastructuur en communicatie. Begin volgend jaar worden de 9 genomineerden bekend gemaakt in het Nieuwsblad. Een externe jury zal dan ter plaatse gaan en de genomineerde gemeenten onderzoeken. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt op het Fietscongres op 26 mei 2020. Deze verkiezing is een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) in samenwerking met de Fietsersbond en Het Nieuwsblad. Vul de enquête in enkele minuten in.
  • Heb je mij gezien? Draag een fluohesje op de fiets of te voet. Het bekende fluohesje met de vos van Vosselaar is nu ook te koop voor volwassenen aan 3,50 euro. Te koop in het gemeentehuis en in de bib van Vosselaar.
  • Heb je een vraag over wegeniswerken, wil je de fietsdoorsteken kennen, wil je een auto delen, wil je weten welke bus van de Lijn door het centrum passeert, wil je jouw mening over mobiliteit geven, ...? Voor al jouw vragen over mobiliteit kan je op deze website terecht.