×

info uit mijn gemeente

Vorselaar kiest voor groene dorpskern

Thema
tuin & natuur
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
Gemeente Vorselaar
Aangemaakt op 03/10/2019

Met het project ‘Vorselaar breekt uit’ gaat de gemeente volop voor vergroening en ontharding van de dorpskern. Recent werd de markt van Vorselaar heraangelegd. Daar maken parkeerplaatsen plaats voor groen. Onder de markt werd in samenwerking met Pidpa een groot bufferbekken aangelegd voor regenwater, dat gebruikt wordt door het gemeentehuis, het klooster en de scholencampus. 

Met de heraanleg, kiest de gemeente ook bewust voor traag verkeer. Voetgangers, fietsers en openbaar vervoer krijgen de voorkeur. Over het plein loopt nog maar één doorgangsweg voor het verkeer in beide richtingen aan de zijde van het klooster. Het veel grotere marktplein sluit hierdoor mooi aan bij het gemeentepark achter en naast het gemeentehuis.

Lieven Janssens, burgemeester Vorselaar: “Voor ons is het marktplein het sluitstuk van een jarenlange inzet op dorpskernvernieuwing met telkens dezelfde ontwerpprincipes: meer blauw, meer groen en consequent dezelfde materialen. We hebben bewust gekozen om op een heel centrale plek in Vorselaar te tonen dat we durven te ontharden en voor een andere leefkwaliteit en mobiliteit staan.”

Mizel Gebruers, schepen Vorselaar: "Met de heraanleg van de markt, kiezen we bewust voor traag verkeer. We creëren opnieuw heel wat nieuwe trage verbindingen voor voetgangers en fietsers midden in het centrum."