Ik ben van...

Vervoerregio Kempen wil inzetten op deelwagens en deelfietsen

Thema
mobiliteit
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
IOK
Contactgegevens
Aangemaakt op 16/12/2020

Vervoerregio Kempen heeft de principes voor de invoering van het vervoer op maat goedgekeurd. “Vandaag bestaat het vervoer op maat in hoofdzaak uit belbussen, maar nu maken we ook werk van deelfietsen en deelauto’s, flexbussen en openbaar vervoertaxi”, zegt Yoleen Van Camp, voorzitter van de vervoerregio. “Met duurzame alternatieven stimuleren we burgers om meerdere vervoermiddelen te combineren en maken we werk van de modal shift.”

Vervoer op maat is een verlengstuk van het openbaar-vervoerplan, dat eerder dit jaar werd goedgekeurd.

Deelfietsen en deelwagens

In het openbaar-vervoerplan voor de Kempen, werd een eerste selectie gemaakt van de belangrijkste vervoersknooppunten, de Hoppinpunten. Een aantal daarvan wordt uitgerust met deelfietsen en deelwagens. “Zo vergroten we de actieradius van het openbaar-vervoernetwerk sterk”, zegt politiek voorzitter Yoleen Van Camp. “Deelsystemen spelen een belangrijke rol in basisbereikbaarheid. We verhogen met deze duurzame alternatieven de bereikbaarheid van locaties en stimuleren zo burgers om zich combimobiel te verplaatsen. Zo zorgen we voor flexibiliteit en keuzevrijheid. Dit zal bijdragen om samen de komende jaren de modal shift te realiseren.

In functie van de beschikbare budgetten en het gebruik van deze nieuwe vormen van openbaar vervoer, kan en zal het plan bijgesteld worden. Ook deze evaluaties vinden plaats in de schoot van de vervoerregioraad.

 

Lees hier meer over Vervoerregio Kempen.