Ik ben van...

Studenten Thomas More screenen energieverbruik 15 melkveebedrijven

Thema
gebouwen hernieuwbare energie
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
Thomas More
Contactgegevens
Aangemaakt op 19/02/2020

De studenten Energietechnologie en Agro-en Biotechnologie van Thomas More Campus Geel slaan de handen in elkaar voor een energiestudie bij melkveebedrijven.  Er werden 15 bedrijven geselecteerd voor een gratis energiescan. Na de scan, krijgen de bedrijven aanbevelingen over hoe ze hun energiekost kunnen verlagen.

Voor het vierde jaar op rij voeren de studenten Energietechnologie aan Thomas More Campus Geel energiescans uit bij bedrijven. Dit jaar verschuift de focus van handelszaken naar de landbouwsector. Voor de energiestudie zullen de studenten Energietechnologie de samenwerking aangaan met collega-studenten van de richting Agro-en Biotechnologie.

Peter Alen, opleidingsmanager Energietechnologie bij Thomas More:

De studenten Energietechnologie en Agro-Biotechnologie gaan voor een win-win. Het glaasje melk produceren met minder energie. 

Teams van 3 studenten voeren energiescans uit in de geselecteerde bedrijven. De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en vergeleken met elkaar. Deelnemers krijgen vervolgens advies op maat en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen. De resultaten van het project worden op 12 mei 2020 voorgesteld op een evenement met alle betrokken partners. Het project loopt van 11 februari tot 12 mei 2020.