Ik ben van...

Speelpret op de Met

Thema
mobiliteit
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
Lokaal bestuur Herenthout
Contactgegevens
Aangemaakt op 03/10/2019

Op woensdag 18 september 2019 kreeg de markt een namiddagje autorust. Er was enkel plaats voor voetgangers, fietsers, terrasjes en heel veel spelende kinderen. De auto’s werden die namiddag vervangen door fietsen, inline-skates, steps, go-carten, kortom alles op kleine wieltjes. De kinderen konden deelnemen aan het verkeerspark of zich vrij bewegen op de markt.

Wie zijn of haar fiets een heuse opknapbeurt wou geven, kon zijn fiets pimpen. En om je mooie fiets te beschermen tegen diefstal, stond de technische dienst klaar om je fiets te graveren. Voor andere speelpret was er een springkasteel, krijttekeningen, hinkelparcours, ropeskipping en uiteraard de Pretcamionette, waarbij het ouderterras in het teken staat van veiligheid in het verkeer.

De campagne kaderde in de week van de mobiliteit waarbij we willen stilstaan bij het effect van auto’s op de luchtkwaliteit. Iedereen vaart er wel bij dat we de auto inruilen voor de fiets of te voet. De auto laten staan, betekent immers meer beweging en gezondere lucht tijdens het verplaatsen. Kortom: een gezond lichaam in een gezonde leefomgeving.