Ik ben van...

Route2School toont veilige schoolroutes

Thema
mobiliteit
Organisator(s)
Gemeentebestuur Westerlo
Aangemaakt op 09/10/2019

Westerlo en de Westelse scholen gaan alle leerlingen en hun ouders helpen om de veiligste fietsroutes van en naar school te kunnen gebruiken. Daarom doen we mee aan de actie Route2School.

Route2School bevraagt leerlingen, ouders en leerkrachten om de fietsroutes naar hun school en de knelpunten onderweg te inventariseren. Hoe kom je naar school? Welke route neem je? Hoe ervaar je de route? Welke knelpunten kom je onderweg tegen? Welke oplossing stel je voor? Met antwoorden op al die vragen gaan de gemeenten, de politie en de scholen op zoek naar passende oplossingen. Doe zeker mee! De scholen zorgen begin september voor de nodige info om je routes en knelpunten in te geven. Je vindt de digitale schoolroutekaart op https://www.route2school.be/login/ovmap/westerlo

Nieuwe paaltjes aan lagere school Tongerlo

Zeg niet zomaar kleurpotloden tegen de nieuwe paaltjes die sinds kort aan Vrije Basisschool 't Grafiekje in Tongerlo staan. De vrolijke kleurpotloden maken automobilisten duidelijk dat ze een schoolomgeving naderen en tonen schoolkinderen waar ze wel en waar ze best niet de straat oversteken. Ook aan de school in Zoerle-Parwijs staan zulke paaltjes. Via het 10-op-10-project subsidieert de provincie Antwerpen de plaatsing ervan.

Fietsstraat en eenrichtingsverkeer in de Stijn Streuvelsstraat in Voortkapel

De Stijn Streuvelsstraat aan de school van Voortkapel wordt vanaf het begin van het schooljaar een fietsstraat en een eenrichtingsstraat van Ter Voort tot aan Brukelen. Links van de rijweg wordt ook een fietszone afgebakend met kegels voor de fietsers richting Ter Voort. Het gaat over een proefopstelling die gedurende enkele maanden uitgetest wordt.