Ik ben van...

Rijkevorstel vergroent wagenpark

Thema
mobiliteit
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
Gemeente Rijkevorsel
Contactgegevens
Aangemaakt op 08/05/2020

Er is een structureel plan om het wagenpark aan te passen aan de nieuwste technologieën en milieunormen. Rekening houdend met het specifieke gebruik van deze voertuigen, wordt er voor kleine modellen (kleine bestelwagens - kleine personenwagens) voor elektrische aandrijving gekozen. Grotere voertuigen (grotere bestelwagens) zullen op CNG rijden. Voor de machines voor de technische dienst volgen we de ontwikkelingen van de markt omdat zij zich op een trager tempo aanpassen/ontwikkelen. Ook blijven we de ontwikkelingen opvolgen met betrekking tot elektrische grote bestelwagens die een aanhangwagen kunnen trekken.

Dit jaar zullen in principe nog zeven elektrische voertuigen besteld worden voor de technische dienst. Dit gaat om nieuwe voertuigen voor de ploegbazen, de deskundige wegen, de schilders, de elektricien en ook één voor de groendienst. Ook worden er nog twee bestelwagens op CNG aangekocht, voor de metsers en de schrijnwerkers.

Het hoeft geen betoog dat de auto-industrie volop in ontwikkeling is en alternatieven zoekt voor de voertuigen met een verbrandingsmotor. Tegenstrijdige berichten maken de zoektocht er niet eenvoudiger op. Vandaag zijn er bovendien ontelbaar nieuwe versies met verschillende motoriseringen op de markt, wat de oefening er ook al niet makkelijker op maakt. De eerste uitdaging is dan ook up-to-date blijven. Het lokaal bestuur wil hier graag een voortrekkersrol in spelen.