Ik ben van...

Olen lanceert klimaatplan 2030

Thema
gebouwen hernieuwbare energie participatie
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
Gemeente Olen
Contactgegevens
Aangemaakt op 21/12/2021

Op 1 september 2021 keurde de gemeenteraad van Olen het klimaatplan 2030 goed. Burgemeester Seppe Bouquillon: “Klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Gemeenten en steden staan op de eerste rij om die strijd te helpen winnen. We willen onze inwoners en bezoekers beschermen tegen de gevolgen van klimaatopwarming en oplossingen aanleveren om onze economie en samenleving klaar te stomen voor een klimaatneutrale toekomst”.

De opmaak van een klimaatplan kadert binnen het streekproject Kempen2030. Het plan bevat acties die bijdragen aan de doelstelling: 40% minder CO2-uitstoot tegen 2030 en de regio weerbaar maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

(lees verder onder de foto)

Burgemeester_Olen
Burgemeester Seppe Bouquillon bij de lancering van Kempen2030. 

 

Olen zal onder andere inzetten op volgende acties:

  1. Olen organiseert sensibiliserende activiteiten die Olenaars een bredere blik op de wereld geven zoals het project Klimaatmakers.
  2. Olen heeft een duidelijk patrimoniumplan waarbij keuzes gemaakt worden wat nog in eigendom gehouden wordt en welke locaties afgestoten worden zodat Olen een gezond financieel beleid kan voeren.
  3. Olen heeft een warmteplan om de mogelijkheden van hernieuwbare energie in kaart te brengen en rolt dit plan uit op het Olens grondgebied.
  4. Olen heeft een actieplan dat de groenvisie realiseert en voert dit plan stapsgewijs verder uit.

Voor de opmaak van het plan, kreeg de gemeente ondersteuning van de provincie en IOK.

Bekijk het volledige klimaatplan en het bijhorende analyserapport via onderstaande links.