Ik ben van...

Nieuwe energiezuinige school en gemeentehuis

Thema
gebouwen
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
Lokaal bestuur Lille
Contactgegevens
Aangemaakt op 03/10/2019

Nieuwe school in Gierle

De school in de Kloosterstraat in Gierle is een moderne, energiezuinige nieuwbouw. De nieuwe klassenvleugel bestaat uit 12 ruime klassen, lokalen voor levensbeschouwing, crea en technologie, lokalen voor de ondersteunende diensten, een zorglokaal en een sanitair blok. De kapel werd geïntegreerd in het project. Ze kreeg op het gelijkvloers een polyvalente ruimte en een eetzaal op de verdieping. De nieuwe school heeft speelvriendelijke en groene speelplaatsen en een grote fietsenstalling.

Nieuw gemeentehuis

Eind 2018 werd het nieuwe gemeentehuis geopend. Door de nieuwbouw ter vervanging van een deel van het oude gebouw dat nog uit 1924 stamde, kan heel wat energie bespaard worden.

Eén van de belangrijkste redenen voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis was echter het verbeteren van de dienstverlening. Het OCMW, de jeugd- en de sportdienst zitten nu nog op andere locaties. Door alle diensten te centraliseren willen we het jou als burger makkelijker maken. Je moet je nog maar één keer verplaatsen om alle gemeentelijke diensten te bereiken.