Ik ben van...

Maya vlogt voor het klimaat

Thema
participatie
Rubriek
duurzame doener
Organisator(s)
stad Hoogstraten
Contactgegevens
Aangemaakt op 10/10/2019

In mei en juni 2019 namen kinderen uit verschillende gemeentes in de Kempen deel aan de Kinderklimaattops, georganiseerd door IOK in samenwerking met GoodPlanet. De kinderen werken op de klimaattops aan aanbevelingen voor de burgemeesters van de Kempense gemeentes. Ze willen dat de CO2-uitstoot in hun gemeente verder daalt en hun gemeente een duurzame, aangename, toekomstgerichte, innovatieve plek wordt!

Voor Hoogstraten is Maya Triana uit Minderhout onze ambassadeur voor de kinderklimaattops. Maya fietst graag en organiseert samen met haar vriendinnen acties voor het milieu op basisschool Scharrel. Vanuit een wens voor een duurzame toekomst, gaat ze haar boodschap aan alle Hoogstratenaren verspreiden. Maya vlogt voor het klimaat!

Op de gemeenteraad werd beslist dat de gemeente opnieuw intekent op het burgemeestersconvenant, een overeenkomst met Europa om in de gemeente te werken aan klimaatverandering. In oktober slaan dan alle gemeenten in de Kempen de handen in elkaar, door te gaan samen werken binnen Kempen2030.

Om klimaatverandering tegen te gaan hebben we iedereen nodig! Maya is klimaatambassadeur voor Hoogstraten! Volg haar avonturen hier...