Ik ben van...

Leen een fiets in de fietsbieb

Thema
mobiliteit
Organisator(s)
Fietsbieb de Oversteek
Contactgegevens
0478 36 69 37
Aangemaakt op 10/10/2019

De Fietsbieb geeft alle gezinnen uit Merksplas de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs. Dit voorjaar komt er ook een Fietsbieb in Merksplas. Hiervoor worden momenteel vrijwilligers en tweedehands kinderfietsen gezocht.

Wat is een Fietsbieb?

Leden van de Fietsbieb kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. De geleende fiets kan men inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang!

Lid worden van de Fietsbieb

Lid worden kost 20 euro voor één jaar. Wie een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis lid. Die fiets wordt nagekeken, volledig in orde gebracht en krijgt een nieuw leven. Bij het lenen van een fiets wordt 20 euro waarborg gevraagd. Die krijgt u terug wanneer u de fiets inlevert.

Waar en wanneer?

Op zaterdag 18 mei 2019 werd de Fietsbieb feestelijk geopend. De Fietsbieb zal 1x per maand geopend zijn. Je vindt de Fietsbieb aan de Industrieweg 3 in Merksplas, in de Welzijnsschakel de Oversteek.

Vrijwilligers gezocht voor de Fietsbieb

De Fietsbieb is op zoek naar gedreven vrijwilligers. Wil je de Fietsbieb mee open houden? Of is administratief of promotioneel werk jouw ding? Of sleutel je graag aan fietsen? Dan ben jij de geknipte vrijwilliger voor de Fietsbieb.

De Fietsbieb is ongeveer 2 uur per maand open, dus het is een engagement dat niet te veel van uw tijd opslorpt. Het uitleenpunt van de Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers. Een vrijwilliger getuigt: "Als je ziet hoe gelukkig kinderen met hun fietsje buiten stappen, daar geniet ik met volle teugen van".

Tweedehands kinderfietsen steeds welkom

De Fietsbieb leent tweedehands kinderfietsen uit. Deze worden aangekocht bij het sociale tewerkstellingsproject Het Fietsenatelier (vzw De Sprong) en bij het werkatelier van OPZ-Geel. Ook vrijwilligers van de Fietsbieb sleutelen aan kinderfietsen om ze in orde te maken om ze uit te lenen.

Heb je thuis nog een kinderfietsje staan, dan kan je dit aan de Fietsbieb schenken in ruil voor een jaar gratis lidmaatschap (dat je zelf kan gebruiken of kan schenken aan iemand anders). Jouw fietsje krijgt een tweede leven bij een ander kind!