Ik ben van...

Laat een tuinranger gratis langskomen

Thema
natuur
Organisator(s)
Tuinrangers
Aangemaakt op 08/04/2022

Droom jij van een ecologische tuin maar weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? De Tuinrangers staan voor jou klaar!

Wie zijn de Tuinrangers?

De Tuinrangers zijn vrijwilligers die zich inzetten om meer biodiversiteit te creëren in hun eigen gemeente via de tuinen van inwoners. Alle Tuinrangers worden opgeleid en krijgen ook bijscholing. 

Wat doen ze?

De Tuinrangers geven gratis advies over natuurvriendelijke tuinen op maat van jouw tuin. Dit gebeurt op een laagdrempelige en deskundige manier. 

Waarom een ecologische tuin? 

Een ecologische tuin heeft veel voordelen voor mens, natuur en dier. Je tuin kan een paradijs vormen voor vogels, vlinders en andere dieren. Bovendien is het aangenaam vertoeven in een ecologische tuin, die koeler is en beter regenwater vasthoudt. 

Waar zijn de Tuinrangers actief?

De Tuinrangers zijn actief in verschillende gemeenten. In de Kempen zijn er momenteel Tuinrangers in de volgende gemeenten: 

  • Laakdal
  • Turnhout
  • Vosselaar
  • Hoogstraten
  • Mol
  • Westerlo

Staat jouw gemeente er niet tussen en wil je op de hoogte gebracht worden van zodra hier verandering in komt? Schrijf je dan in via de website van de Tuinrangers. 

Je kan ook altijd jouw lokaal bestuur aansporen om een eigen tuinrangerteam op te richten!

Hoe kan ik een tuinranger laten langskomen?

Via www.tuinrangers.be/tuinadvies-aanvragen kan je gratis tuinadvies aanvragen.

Kan je niet wachten om er aan te beginnen? Op de website van de Tuinrangers kan je ook heel wat informatie vinden om aan de slag te gaan in jouw tuin!