Ik ben van...

Kinderen planten bos aan in Bevel

Thema
natuur
Rubriek
duurzame doener
Organisator(s)
Gemeente Nijlen
Contactgegevens
Aangemaakt op 04/02/2022

Leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar van VBS Kinderpad en VBS de Zandloper staken in januari de handen uit de mouwen en de spades in de grond. De leerlingen plantten maar liefst 1200 bomen en struiken op de site van het skatepark ter hoogte van de Kiezelweg in Bevel, onder begeleiding van de Bosgroep. Alles samen komt er nieuw groen bij voor een oppervlakte van ongeveer drie voetbalvelden.

Meer natuur voor mens en dier

Deze ruimte in de dorpskern van Bevel zal een meer natuurlijk uiterlijk krijgen. De voetbalgoals verhuisden naar het Hazelaarshof. In de hondenlosloopzone werden een aantal bomen en struiken aangeplant om het natuurlijk karakter van de zone te versterken. Ook het skatepark blijft behouden en zal dus volledig omringd worden door bomen. Na enkele jaren, als het bos helemaal volgroeid is, zal het volledige bos worden opengesteld als hondenspeelbos.

Zoek mee naar een naam voor het nieuwe bos

De gemeente Nijlen is nog op zoek naar een naam voor het nieuwe bos. Een warme oproep om voorstellen in te dienen via info@nijlen.be of telefonisch via 03/410.02.11.

 

Kempen2030_bosaanplant Bevel
Leerlingen van VBS Kinderpad Bevel aan het werk.

 

Gezondere, koele lucht en een waterbuffer

“Het planten van nieuw bos is één van de meest efficiënte manieren om de klimaatverandering een halt toe te roepen. De bomen zetten CO2 om in zuurstof en halen het fijn stof uit de lucht. Daarnaast bieden ze verkoeling in de zomer en zal het bos een buffer zijn bij hevige regenval. Deze nieuwe bossen zijn cruciaal om onze provinciale en gemeentelijke klimaatdoelen te halen.” vult Jan De Haes, gedeputeerde voor milieu van de Provincie Antwerpen aan.

De Provincie Antwerpen ondersteunt de Bosgroepen financieel om deze dienstverlening aan te bieden aan zowel private als openbare eigenaars die willen bebossen.

 

Kempen2030_bosaanplant Bevel