Ik ben van...

Kamp C geeft 1000ste bouwadvies

Thema
gebouwen
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
Kamp C
Contactgegevens
Aangemaakt op 18/12/2019

Georgette Gijsbers uit Mechelen is dit jaar de 1000ste burger die voor duurzaam bouwadvies aanklopt bij Kamp C in Westerlo. Het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw zette haar in de bloemetjes met een duurzaam cadeau. Elk jaar krijgen honderden particulieren die duurzaam willen bouwen of verbouwen onafhankelijk advies van Kamp C.

Sinds 2006 geeft Kamp C advies aan bouwers en verbouwers over duurzaam bouwen. Dinsdag registreerden de adviseurs het duizendste particuliere bouwadvies van 2019. Daarvoor klopte Georgette Gijsbers uit Mechelen aan bij het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw. Ze werd verrast met een mand vol duurzame producten.

Georgette Gijsbers:

Het is niet altijd evident om neutraal advies te krijgen. Hier ging dat heel snel en zeer efficiënt. We wisten niet goed wat we moesten doen op het vlak van isolatie en door het advies van Kamp C hebben we knopen kunnen doorhakken.

Meest gestelde vragen

Dit was in 2019 de top 5 van meest gestelde vragen:

  1. Vragen over verwarmingssystemen.

  2. Vragen over verlaging van het E-peil, dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is.

  3. Vragen over subsidies, vooral bij verbouwingen.

  4. Vragen over isolatie.

  5. Vragen over zonnepanelen.

Kathleen Helsen, voorzitter van Kamp C:

De vragen die onze adviseurs krijgen voorgelegd volgen duidelijk de maatschappelijke tendensen. Vorig jaar stelde men meer vragen over premies, dit jaar ging het meestal over verwarmingssystemen.