Ik ben van...

Herenthout neemt elektrisch voertuig in dienst

Thema
mobiliteit
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
Lokaal bestuur Herenthout
Contactgegevens
Aangemaakt op 03/10/2019

Gemeente Herenthout zet in op het vernieuwen en verduurzamen van het wagenpark. De gemeente kocht een elektrisch voertuig. Netbedrijf Fluvius ondersteunde de aankoop. Op 29 april 2019 werd het voertuig officieel in dienst genomen.

In Vlaanderen rijden ongeveer 3,7 miljoen voertuigen, waarvan 3,1 miljoen personenwagens. Jaarlijks samen goed voor 56,4 miljard kilometer en 16 miljoen ton CO2-uitstoot. Eén van de opties om over te schakelen naar een efficiënter en duurzamer energiegebruik, is de vervanging van voertuigen op fossiele brandstof door elektrische voertuigen. 

Tijdens de afgelopen jaren heeft Fluvius op tientallen locaties oplaadpunten voor elektrische auto’s en voor elektrische fietsen of scooters ingevoerd om zo te komen tot een netwerk van oplaadeilanden verspreid over Vlaanderen. In 2017 werd de plaatsing van 2500 nieuwe publieke laadpalen aangekondigd met telkens twee laadpunten. Die moeten tegen 2020 overal in Vlaanderen staan. Herenthout was bij de eerste gemeenten die een laadpaal plaatsten op een publieke locatie. De laadpaal bevindt zich in Bouwelse Steenweg 10, naast de gemeentelijke feestzaal.

Zo biedt de gemeente haar inwoners de kans om de overstap te maken naar een elektrisch voertuig en investeert de gemeente in een duurzaam wagenpark.