Ik ben van...

Gemeenteschool Klim-Op gaat Energy Challenge aan

Thema
gebouwen hernieuwbare energie
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
IOK en Lokaal bestuur Herenthout
Aangemaakt op 03/10/2019

Gemeenteschool Klim-Op uit Herenthout doet mee aan Energy Challenges. De doelstelling? 30% energie besparen op school door het uitvoeren van technische maatregelen en gedragsverandering. 

De energieaudit toonde dat het isoleren van de zoldervloer, het vervangen van oude ramen door hoogrendementsglas en het plaatsen van zonnepanelen interessante maatregelen zijn om energie te besparen op school. Deze werken werden ondertussen uitgevoerd in samenwerking met Fluvius en dankzij een subsidie van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs). Zo bespaart de school jaarlijks meer dan 33 ton CO2, een goede stap in de richting van de doelstelling van Energy Challenges. Het klimaatactieplan van de school beschrijft 15 maatregelen. Bijkomende technische maatregelen staan dus nog op de planning.

Ook op educatief vlak is de school goed op weg. Volgend schooljaar wordt 'energie' het jaarthema op school. Ook het schoolfeest op het einde van het jaar zal in teken van Energy Challenges staan. 

 

Het project Energy Challenges krijgt subsidies van het Interreg Noordzee Regio programma en van de provincie Antwerpen. Meer info over het project kan je vinden op https://northsearegion.eu/2imprezs/

Logo 2IMPREZS en provincie