Ik ben van...

Engelbert Goossensstraat wordt fietsstraat

Thema
mobiliteit
Organisator(s)
Gemeentebestuur Heist-op-den-Berg
Contactgegevens
Aangemaakt op 10/10/2019

Het gemeentebestuur wil de verkeersveiligheid rond schoolomgevingen verbeteren voor voetgangers en fietsers. Een van de maatregelen om dit te realiseren is het maken van fietsstraten. Een fietsstraat is een straat waar fietsers de belangrijkste weggebruikers zijn, maar waar ook motorvoertuigen zijn toegestaan en waar er specifieke gedragsregels gelden ten aanzien van fietsers. Fietsers mogen de volledige breedte van de rijstrook gebruiken. Auto's mogen de fietsers niet inhalen en de snelheid mag nooit hoger liggen dan 30 km/u.


Het gedeelte van de Engelbert Goossensstraat dat op het grondgebied van Heist-op-den-Berg is gelegen, is een eenrichtingstraat en heeft een smal profiel. In dit wegdeel in de Engelbert Goossenstraat is al een snelheidsregime tot 30 km/u van kracht. Er is in deze straat een school voor lager onderwijs en dus is er veel fietsverkeer. Dit leent zich uitermate om ingericht te worden als fietsstraat.
De ambtelijke werkgroep mobiliteit geeft gunstig advies.


Het college besluit in de Engelbert Goossensstraat een fietsstraat te maken vanaf de kruising met de Kapelstraat nabij de parochiezaal tot aan de kruising met de Kapelstraat nabij het kapelletje.