Ik ben van...

Drie nieuwe windturbines op het bedrijventerrein in Geel en Laakdal

Thema
hernieuwbare energie
Organisator(s)
EDF Luminus
Contactgegevens
Aangemaakt op 09/10/2019

EDF Luminus bouwde drie nieuwe windturbines op het bedrijventerrein in Geel en Laakdal. De drie nieuwe windturbines met elk een hoogte van 150 meter staan ter hoogte van het industriegebied aan de Eindhoutseheide op het grondgebied van Geel en Laakdal. Ze hebben elk een vermogen van 2,2 MW en zullen samen jaarlijks 12.000.000 kWh groene energie produceren, wat overeenstemt met het jaarlijkse verbruik van 9.000 gezinnen. De lokaal geproduceerde groene energie wordt afgenomen door de mechanisch-biologische scheidingsinstallatie van IOK Afvalbeheer. Dankzij de groene energie vermijden zij zo 2.497 ton CO2-uitstoot.

Burgers en verenigingen kregen de mogelijkheid om mee te participeren in de uitbating van de windturbines via de cvba Wind Together van EDF Luminus. 

Frank Sels, schepen Laakdal

Inzetten op hernieuwbare energie is belangrijk om de CO2-uitstoot te reduceren. Dankzij dit project krijgen onze inwoners de kans om mee te investeren in hernieuwbare energie. Een win-win situatie voor zowel onze burgers als het milieu.