Ik ben van...

Bestel plantgoed via Behaag onze Kempen

Thema
natuur
Rubriek
duurzame doener
Organisator(s)
IOK
Contactgegevens
Aangemaakt op 04/09/2020

26 Kempense gemeenten, IOK, Natuurpunt, Velt en JNM slaan de handen in elkaar voor de 26e editie van Behaag onze Kempen. Via de actie worden inheemse en streekeigen soorten gepromoot. Van 1 september tot 20 oktober kan je plantgoed bestellen via www.iok.be/bok.

Aanbod

De organisatoren van de actie ‘Behaag onze Kempen’ bieden inheems en streekeigen haagplantsoen, (hoogstam)fruitbomen, kleinfruit, vruchtbomen, enkele klimplanten, enkele heesters, steunpalen voor fruitbomen en compost aan. Inheemse en streekeigen haagplanten gedijen van nature goed op onze arme Kempense zandgronden. Ze trekken meer diersoorten aan en vergroten de natuurwaarde van je tuin. Heel wat van het aangeboden plantgoed is ook zeer nuttig om meer bijen aan te trekken naar je tuin. (op bestelformulier aangeduid met een ) Speciaal voor de bijen wordt ook bloemenzaad voor bloemenweiden en bloembollen aangeboden. Een bijenbosje biedt dan weer een ideale combinatie van planten om bijen naar je tuin te lokken en de biodiversiteit in je buurt te versterken.
De organisatoren kiezen waar mogelijk voor autochtoon plantmateriaal, dit zijn nakomelingen van planten die zich hier na de laatste ijstijd spontaan hebben gevestigd. Autochtone planten zijn beter aangepast aan ziektes, uitzonderlijke vorstperiodes, interacties met andere organismen… Onze fauna en flora is beter aangepast aan de groei- en bloeicyclus van autochtone bomen en struiken.

Hoe bestellen

Bestellen en betalen doe je via www.iok.be/bok. Bestellen kan tot en met 20 oktober!


Afhalen plantgoed

Het bestelde plantgoed dien je zelf af te halen op zaterdag 21 november tussen 9.30u en 11.30u op de afhaalplaats van je keuze.