×

info uit mijn gemeente

Balense kinderen planten geboortekloempen

Thema
tuin & natuur
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
Gemeente Balen
Contactgegevens
Aangemaakt op 15/12/2022

Gemeente Balen organiseert tweejaarlijks de aanplant van geboortekloempen. Dit doen zij samen met de kinderen die in de afgelopen twee jaar geboren werden en met hun ouders. In december 2022 vond de plantdag plaats, er waren 85 kinderen die hier aan deelnamen. De bomen werden geplant in de omgeving van basisschool De Bosmier. Na de arbeid werd er een drankje voorzien voor de aanwezigen.

Een geboortekloemp is een groepje bomen waarvan uiteindelijk 1 boom overblijft. Omwille van de arme zandgrond werd ervoor gekozen om beuken te planten. Een bijkomend voordeel is dat reeën geen beuk eten, waardoor de bomen geen bijkomende bescherming nodig hebben. 

Nancy De Bie, schepen Balen: "We organiseren dit initiatief om de gemeente groener te maken. Een geboortekloemp is hiervoor ideaal. Om de twee jaar organiseren we dit, samen met de Bosgroep ZuiderKempen. Elk kindje geboren in 2020 en 2021 kon een aanvraag indienen. En we zijn hier dus vandaag samen met 85 kindjes om hier een  nieuw boompje aan te planten, in de hoop dat er hier een mooie grote stevige boom ontstaat. We hopen dat elk kindje hier ook dikwijls eens komt kijken naar zijn boompje!".

Foto’s Anja Engelen