Ik ben van...

888 Kempenaren saneren oude stookolietank via tankslag

Thema
gebouwen
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
IOK
Aangemaakt op 19/02/2020

Vorig jaar organiseerde IOK in samenwerking met 26 Kempense gemeenten een ‘tankslag’. Via een groepsaankoop kunnen gezinnen oude stookolietanks laten saneren aan interessante prijzen en voorwaarden. Maar liefst 888 Kempense gezinnen gingen in kader van deze actie over tot het verwijderen of laten opvullen van hun oude stookolietank. Op die manier is er geen kans meer op een verontreiniging van de bodem door lekken of scheuren in de tank. Het is de 3de keer dat IOK een groepsaankoop voor de sanering van oude stookolietanks organiseert.

Gust Belmans uit Grobbendonk

De sanering van de tank verliep heel vlot. Wij hebben bovendien in de put waar de stookolietank zat een regenwaterput laten plaatsen. Twee vliegen in één klap. 

Opvallend is dat er meer tanks gesaneerd werden dan dat er oorspronkelijk inschrijvingen waren bij de actie. Doordat inwoners van de deelnemende gemeenten gedurende heel 2019 konden instappen op de actie, werden nog heel wat extra inwoners overtuigd door goede ervaringen van buren, kennissen of familie.

Ook dit jaar organiseert IOK in samenwerking met Kempense gemeenten een groepsaankoop. Dit jaar kan u aan interessante prijzen en voorwaarden dakisolatie en groendaken laten plaatsen. Meer dan 500 gezinnen melden zich tot nu toe al aan. Alle prijzen en voorwaarden kan je bekijken via www.iok.be/dakisolatie en www.iok.be/groendak.