Ik ben van...

Klimaatmakers Olen

Olen is op zoek naar klimaatmakers, geëngageerde Olenaars die de handen uit de mouwen willen steken om van Olen een klimaatvriendelijke gemeente te maken. 

Op de startavond van Klimaatmakers gaf klimaatexpert Pieter Boussemaere heel wat informatie over het klimaatprobleem en haalbare oplossingen. Tijdens de tweede avond polsten we naar de ideeën van de deelnemers. Op de derde avond werd de doe-modus aangezet. Begeleid door een moderator en expert voor elk thema, gingen de deelnemers aan de slag om acties te bedenken die de CO2-uitstoot in Olen aanpakken of de gemeente weerbaar maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

Heb je de start gemist? Geen probleem. Je kan de lezing van Pieter hier herbekijken.

Wil je meer informatie over Klimaatmakers? Of ben je benieuwd welke ideeën de Klimaatmakers van Olen hebben? Neem contact met ons op via klimaatmakers@olen.be

 

  Olenaar Ronny Webers was één van de 60 aanwezigen op het startmoment. Waarom schreef jij je in?

  Ronny: "Ik ben heel actief bezig met klimaat.  Ik vind het belangrijk om zelf in actie te komen door bijvoorbeeld veel bomen in mijn tuin te planten en mijn energieverbruik te beperken waar het kan. 

  Ik vind het wel belangrijk je een beetje in de materie te verdiepen. Daar heeft Pieter Boussemaere ons tijdens het startmoment heel goed bij geholpen. Ik herkende heel wat tijdens zijn verhaal.”

  (lees verder onder de foto) 

  Klimaatmaker_Ronny Webers

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Wat is volgens jou de sterkte van dit project?

  Ronny: "Ik ben ervan overtuigd dat we als Olenaars veel kunnen doen. Niet alleen door zelf een tandje bij te steken, maar ook door een draagvlak te scheppen voor de overheid om dingen te verwezenlijken."

  Je handen jeuken al?

  Ronny: "Ik wil me zeker engageren, maar alleen lukt het niet. Daarom is het ook zo belangrijk om zoveel mogelijk mensen mee op de kar te krijgen. Het wordt een werk van lange adem, maar hoe waardevol is het niet als je je (klein)kinderen een betere leefwereld kan meegeven?"

  Klimaatmakers