Ik ben van...

Energie besparen in huis? Vraag een gratis huisbezoek aan

Thema
gebouwen hernieuwbare energie
Rubriek
nieuws
Organisator(s)
Energiehuis Kempen
Contactgegevens
014 56 27 88
Aangemaakt op 31/05/2021

Heb je renovatieplannen, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je gaan voor een lagere energiefactuur en een hoger comfort? Of wil je energie besparen, maar weet je niet hoe? Vraag een huisbezoek aan van de HUISdokter van Energiehuis Kempen voor gratis advies op maat. Een interview met professionele HUISdokters Marie en Paul. 

Waarvoor kan je beroep doen op de HUISdokter? 

Marie: Iedereen kan bij ons terecht voor energiebesparende tips, om samen je energiefactuur te ontleden, om sluipverbruik op te sporen of voor advies bij kleine of grotere energetische ingrepen zoals het isoleren van daken of muren…

 

Kempen2030_HUISdokter
HUISdokters Paul en Marie: "De HUISdokter geeft interessante inzichten over je energieverbruik en welke ingrepen mogelijk zijn om energie te besparen in jouw woning."

 

Hoe verloopt een huisbezoek van de HUISdokter?

Paul: We komen bij je thuis langs en kijken samen naar de staat van je huis, je energieverbruik en mogelijke maatregelen. Vervolgens ontvang je een adviesrapport met daarin mogelijke stappen, een inschatting van de kosten en informatie over subsidies en leningen. We kunnen ook daarna als onafhankelijk aanspreekpunt gedurende het hele renovatieproces ondersteuning bieden.

Moet ik betalen voor een huisbezoek?

Marie: Nee, een huisbezoek van de HUISdokter en de verdere opvolging is gratis en vrijblijvend. De renovatiekosten zelf blijven natuurlijk wel voor jou. Al moet je niet over een groot renovatiebudget beschikken. Ook voor tips over je energieverbruik en energiefactuur, kan je terecht bij de HUISdokter. Als je toch een grotere investering wil doen, is er voor mensen met een lager inkomen ook een renteloze energielening beschikbaar.

 

Kempen2030_HUISdokter 2
HUISdokter Marie toont welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn tijdens een huisbezoek.

 

Ben je geïnteresseerd?

Schrijf je vrijblijvend in via www.iok.be/huisdokter voor een gratis huisbezoek. Je kan ook telefonisch inschrijven via 014 56 27 88 of via het woon-en energieloket van je gemeente.

 

Wil je zelf andere inwoners helpen om energie te besparen of hun woning te renoveren?

Meld je hier aan als vrijwillig HUISdokter!

 

Kempen2030_logo HUISdokter

De HUISdokter van het Energiehuis Kempen is actief in 25 Kempense gemeenten. Woon je in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout of Vosselaar, neem dan contact op met het Energiehuis Stadsregio Turnhout via wonen@stadsregioturnhout.be